KOLACJA SEN NOCY LETNIEJ. CUDOWNE KONSTELACJE

KOLACJA SEN NOCY LETNIEJ. CUDOWNE KONSTELACJE

fot. Kasia Chmura

24 czerwca 2019, godz 20.00 

U Shakespeare’a sen nocy letniej to seria magicznych przeobrażeń, gwałtownych emocji, niespodziewanych konstelacji. U nas – podobnie. Po raz czwarty, a w tym roku razem z Coca-Cola, zapraszamy na kolację w wyjątkowej scenerii Placu Defilad – w letnią noc, pod gwiazdami, z widokiem na Pałac Kultury i Nauki.

Wydarzy się wiele: kilkaset osób przy wspólnym stole, doskonałe menu przygotowane przez CookUp, opowieści o potrawach, które towarzyszyły nam w trakcie minionych 30 lat i Coca-Cola, która gości na naszych stołach od kilkudziesięciu lat. Stała się częścią pop-kultury, a dla Polaków w okresie przemian była symbolem wolności i wielkiego świata.

Tegoroczną kolacją chcemy wspólnie świętować fantastyczną transformację, która przydarzyła się nam w 1989 roku. Przypomnijmy sobie, co w ciągu tych trzech dekad jedliśmy i jak to, co jedliśmy, zmieniało nas oraz cały świat wokół. Zapraszamy do celebrowania wolności, dialogu, szacunku i bycia razem ponad podziałami. Niezależnie od przekonań i pochodzenia, wszędzie na świecie to właśnie kuchnia, jedzenie i wspólny stół na co dzień łączą ludzi.

MENU

- Słynny kurczak w cieście kokosowym z Placu Konstytucji ze słodkim sosem imbirowym z trawą cytrynową i chili (wersja wegetariańska z tofu)
- Zupa Pho prosto ze stadionu 10-lecia z gotowaną wołowiną, brązowym kardamonem i azjatyckimi ziołami
- Polski hamburger lat 80. czyli kajzerka z mielonym i musztardą. My przygotujemy go z tradycyjnej kajzerki z pieczenią z wieprzowiny złotnickiej i podamy z ogórkami marynowanymi w gorczycy z miodem i musztardą dijon
- Wuzetka a’la brownie z Prosecco i kremem słony karmel

WERSJA WEGETARIAŃSKA

- Słynne tofu w cieście kokosowym z Placu Konstytucji ze słodkim sosem imbirowym i liśćmi shiso 
- Zupa PHO prosto ze Stadionu 10-lecia na wywarze z imbiru, jabłek i kalarepy z marynowaną rzepą daikon, boczniakami, brązowym kardamonem i azjatyckimi ziołami
 
Wariacja na temat hamburgera z lat 80 czyli kajzerka z roślinnym mielonym z dodatkiem soczewicy i wędzonej papryki 

DESER: Wuzetka a’la brownie z Prosecco i kremem słony karmel

REGULAMIN KOLACJI 2019


#WSTĘP: 125 zł

SPRZEDAŻ BILETÓW WYŁĄCZNIE ONLINE
rusza 11 czerwca (wtorek), o godz. 12.00 
 

BILETY WYPRZEDANE (w puli było 240 biletów, sprzedaż trwała 45 sekund)

Partnerami kolacji są
Miasto Stołeczne Warszawa
Coca-Cola
CookUp
Pałac Kultury i Nauki Warszawa

Aktualności: